Proiecte

Ne gospodarim frumos, construim o comuna cu adevarat europeana!

Reabilitare drumuri

În decursul celor 8 de mandat pe raza comunei noastre peste 16km de străzi de pământ s-au schimbat în drum asfaltat, astfel rezultând o medie de 2km asfalt/an de mandat.

DC50 (GhenciTiream) valoare 1.380.000 RON an: 2015

DC51 (DN1F – Rădulești) valoare 1.620.000 RON 2015

DJ195C (Căuaș – Ady Endre) valoare 7.500.000 RON 2016. Este cea mai mare investiție rezlizată pe raza comunei noastre în întreaga istorie de existență a Comunei Căuaș.
Începând din anul 2012 am insistat la Consiliul Judetean Satu Mare pentru reabilitarea acestui drum. A fost intr-un final inclus pe PNDL in 2014 iar lucrările efective de reabilitare capitală au fost demarate în 2016.

Asfaltare Căuaș și Ghenci 2,8km străzi în perioada 2018-2019 in valoare 1.100.000 RON

Pregătire stadiu înainte de asfaltare în Căuaș și Ghenci 4 străzi (4km) 2020 valoare 160.000ron

Pietruire și reabilitare străzi în permanență când aveam resurse disponibile, din 2012 si până în 2020 am reabilitat prin pietruire peste 15km de strazi.

Începând cu 2012 reparăm și construim trotuare(peste 2000m) dar în ultimii ani de când stim că vor fi distruse în momentul introducerii apei(vor fi așezate conductele chiar sub ele) ne-am oprit. Ulterior introducerii apei vor fi construite și trotuare noi.

 

Primarul la raport

Gospodar pentru gospodari

Clădiri

Căminul cultural din Căuaș

Căminul cultural din Ghenci

Căminul cultural din Rădulești se află în stadiul de documentație tehnică și proiect aprobat. Anul acesta am prevăzut în buget suma inițială de 50.000RON pentru demararea lucrărilor. Lucrările vor începe de îndată ce încasăm această sumă. Întotdeauna m-am ținut de cuvânt când am primis locuitorilor din Rădulești(dovadă este drumul asfaltat) și va fi așa și de data asta.

De-alungul anilor am efectuat reparatii și lucrări de construcții și la căminul cultural din Hotoan.

Școala generală din Căuaș

Școala generală Ghenci

Grădinița nouă din Căuaș

Grădinița din Ghenci

Am construit capelă mortuară în Căuaș

Am construit capelă mortuară în Ghenci, și am asfaltat căile de acces spre cimitir

Am construit teren de joacă pentru copii

Am construit teren de sport sintetic din fonduri europene în perioada 2019-2020

Am construit stații de autobus și le-am reparat pe cele vechi

Am câștigat finanțarea pentru construirea unui parc pe locul balții cu stufăriș din Ghenci(lângă podul mare). Proiect pe Fonduri Europene. Valoarea proiectului este de 588.864 RON

Primarul la raport

Gospodar pentru gospodari

Reazlizarea infrastructurii de apă și gaze naturale

Apa si Canal

  • În anul 2012 am aderat la ADI Apă și apă uzată Satu Mare.
  • Începând din anul 2014 au început activitatea de întocmire a documenntației tehnice
  • În anul 2020 putem spune că toate formalitățile sunt finalizate, proiect, contracte, avize, finanțări și lucrarea va începe în viitorul foarte apropiat.

Introducerea gazului, proiect inițiat în 2020

Oferirea de sprijin și ajutor celor nevoiași

  • Începând din 2017, în colaborare cu Asociația PRO IBD SES din Cluj asigurăm activități de îngrijire la domiciliu pentru peste 30 de persoane vârstnice din toate localitățile comunei noastre
  • În permanență acordăm ajutor de transport și consultanță tuturor nevoiașilor cu probleme de handicap în relația cu comisia de evaluare din Satu Mare
  • În perioada celor 8 ani, de fiecare dată când mi s-a cerut ajutorul, prin HCL am alocat sume pentru tratamente și intervenții medicale pentru persoanele grav bolnave (nu am să înșir numele beneficiarilor aici, cei interesați pot afla de la biroul contabilitate, nu e secret)

Achizitionare Buldoescavator nou, Micobuz transport elevi Opel Movano

 

Primarul la raport

Gospodar pentru gospodari

Fond Funciar

Comisia de fond funciar pe care am condus-o de-alungul anilor a avut rezultate deosebite : printre multele realizări am emis și peste 100 de titluri de proprietate și 860 de CF-uri (momentan sunt în lucru încă 1500)

 

Atragerea investitorilor

De-alungul celor 8 ani, obiectivul pe care l-am urmărit în permanență a fost ca, comuna noastră, într-o zi, cât mai repede posibil, să devină independentă financiar și să avem la dispoziție sume mari de bani pentru a realiza investiții mari și frumoase de care să se bucure toți locuitorii din toate satele aparținătoare.

Această zi, vă pot spune cu certitudine că deja este aproape. De ce spun asta?

Am reușit să atragem foarte mulți investitori.

La momentul de față sunt 11 investiții private în derulare cu valori de sute de mii sau chiar milioane de euro fiecare (din care amintesc ferme de porci, ferme de pui, ferme de vite si chiar si o firmă mare de construcții cu mulți angajați se mută la noi în comună).

Pe lângă cele 11 investiții deja aflate în derulare mai sunt încă 9 care vor demara nu peste mult timp, din care pot aminti : energie alternativă(parc de peste 250ha de panouri fotovoltaice între Ghilești și Ady Endre, exploatarea forajului de apă termală de lângă Căuaș, fabrică de furaje și ferme).

Acestea sunt rezultatul atât a contextului economico-social cât și a calității și promptitudinii servirii investitorilor de către membrii echipei mele, lucru confirmat chiar și de administratorii firmelor care investesc la noi (se pot întreba iar ei cu siguranță vor confirma acest lucru).

După finalizarea acestor investiții, conform calculelor, veniturile proprii ale comunei noastre vor ajunge la peste 1,000,000 EUR anual.

Educație, Religie, Cultură, Sport și Evenimente

Concursuri, echipe sportive, sfintiri de biserici

Nu am uitat niciodată să premiem cuplurile din comuna noastră care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Pentru noi sunt modele de urmat.

Am organizat deplasări în Ungaria cât și la evenimentele din zonă alături de grupul de dans Esthajnalcsillag din Ghenci, membrii ai consiliului local și locuitori ai comunei noastre care au dorit să ne însoțească.

 

Primarul la raport

Gospodar pentru gospodari

Planul meu și al echipei mele pentru viitor

1.Vom finaliza cât mai repede posibil investițiile aflate în derulare și proiectele câștigate deja (prezentate mai înainte cum ar fi renovarea școlilor, grădinițe, introducerea apei și a gazului, construirea de parcuri, amenajarea de terenuri de sport și de joacă). Vrem să pornim programul prelungit și la grădinița din Căuaș cât mai repede posibil pe modelul cum funcționeaza deja începând cu luna aceasta în Ghenci.

2.Depunerea proiectului pentru canalizare cât mai repede posibil pentru că știm deja că noile sesiuni de finanțare din fonduri europene vor permite ca să primim și noi finanțare.

3.În sfârșit vom putea asfalta toate străzile din întreaga comună pentru că, ca urmare a activității de atragere de investitori, vom avea sumele necesare chiar și pentru reabilitarea celor mai circulate drumuri agricole.

4.Avem pregătite 2 proiecte pentru 2 săli de sport, una în Căuaș și una în Ghenci. Vrem să le implementăm cât mai repede.

5.Reabilitarea și echiparea căminelor culturale din toate localitățile și consttruirea căminului cultural din Rădulești unde avem deja proiectul tehnic și e prevăzută în buget suma pentru fundație.

6.Instalarea sistemului de supraveghere video pe raza întregii comune (lucrarea se află în stadiul de elaborare deocumentație și am prevăzut în buget pe anul acesta deja suma de 50.000RON din totalul de 175.000RON).

7.Perioada următoare va fi decisivă din punctul de vedere al atragerii fondurilor europene. Avem o echipă bună cu care am implementat deja astfel de proiecte și colaboratori foarte buni. Avem experiență din proiectele pe care le-am câștigat deja. Ne propunem să accesăm fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii, pentru renovarea clădirii primăriei și a spațiilor din centrul localităților, dotări cu utilaje, pentru crearea unui centru de zi pentru persoane vârstnice și pentru orice suntem eligibili pe parcurs.

...si nu ne oprim aici!